11 juni 2012
19:00

Lohärads IF Blå

Referat: Rimbo IF P-99 - Lohärads IF Blå

Idag var det derby mot Rimbo, de har gått bra i serien i år. Senast vi möttes var i höstas i serien (9-manna) och då vann Rimbo med 1-0. De vann välförtjänt och hade då en underbar vilja. Annars genom åren har vi varit det starkare laget.

Kallelsen till matchen blev lite konstig! Det var 20 stycken som inte kunde p g a skolavslutning, och vi anser att man skall gå på den. Tur att vi har stor trupp :)

Vi var idag 13 stycken starka killar. Det kändes bra i omklädningsrummet och på uppvärmningen, alla var laddade för uppgiften. Idag skulle laget spela för Zacke, Anton och Gottis som alla bor i eller strax utanför Rimbo och som har
klasskamrater i motståndarlaget. Gottis spelade med Rimbo förra året.Vi hade
ett rejält tryck första 10-15 minuterna, Rimbo var knappt på vår planhalva. Vi skapade inte så mycket, vi var starka fram till straffområdet, men sen var vi lite tunna.

0-1 (13:e min) gjordes av Anton med ett bra skott över deras målvakt, en bra passning från Samme längst straffområdes linjen. Skönt med en ledning, det syntes på Anton att det var skönt att göra mål mot sina klasskamrater.Vi hade hög press, Coach Janne påminnde laget flera gånger.

Men sakta flyttade Rimbo sitt spel mot våran planhalva, och det var en period i mitten av halvleken som de hade ett tryck och vi var lite vilsna. men sakta tog vi tillbaka oss in på deras planhalva, nu visade vi att spelaet skulle vara där!

0-2 (34:min) Kalle vinner boll, spelar den till Alexander (utespelare för dagen), som spelar den snett bakåt till Sammes om skjuter på deras kille, Zacke tog vara på returen och sköt den över deras målvakt. Här får alla tre assiste efter ett mycket bra jobb och en stor delaktighet. Zacke jublade när han gjorde mål, skönt att sätta den på sina klasskamrater.

0-3 (36:e min) Max T skjuter ett hårt skott som tar i ribban och studsar inann för mållinjen. Ja enligt flera Rimbo spelar och även enligt våra spelare, men domaren blåser inte. En av Rimbo killarna tar upp bollen med handen, straff!!! Stackars kille, han tog upp den för att han tyckte att det var inne, men man ska spela tills domaren blåser. Lider med Rimbo killen, och det blev inte bättre när deras ledare skriker på honom. För dagen var det Anton och Max T som var våra straffskyttar och man såg att de pratade om vem som skulle ta den, bra killar. Det var Anton som tog den och förvaltade den på ett mycket bra sätt.

Halvtid, skönt med ledning med 3 mål, det kändes bra. Många hade gjort en jätte bra halvlek, längre ned ser ni extra beröm till vissa spelare. Båda lagen tog varsin time out under 1:a halvlek.

I den 38:e min så hade vi ett farligt anfall på vänster kanten genom Max T, en kanon inlägg till en framrusande Alexander som var mycket nära att nicka in den. Bra jobbat killar. Vi hade ett stabilt spel, Rimbo skapade en del, men det vart inget farligt av detVi tog även time-out i 2:a halvleken och då pratade vi om att vi måste gå in på hörnorna, Vi kan inte bara titta och "tappa" de bra hörnorna som våra hörnläggare lägger. Vi hade hörna precis efter time-outen där vi verkligen trycker in bollen och gör mål!! Tyckte alla utom domaren och motståndaren. Bra domaren skrek Rimbo publiken. Intressant hur det hade låtit om det varit tvärtom!! Men domaren tyckte att vi var för hårda mot deras målvakt, njaa. Svårt för våra killar att flytta på sig när deras målvakt backar in i våra framrusande killar. Men men, det är domaren som bestämmer.

0-4 (53:e min) och 0-5 (61:e min) gjordes av GH, två kanon skott. Det ena målet var en suverän vändring av GH och sköt direkt, ett klassmål. Kul att se.Två distans skott.Idag gjorde vi 4 mål från distans och 1 på straff (efter distans skott), bra killar. Vi pratade innan matchen om att skjuta mycket, våga våga....

Gottis sade efter matchen, "imorgon blir det kul att gå till skolan" :)